Vragen zijn geen stopborden, maar wegwijzers. Het zijn aanmoedigingen om meer over jezelf en de wereld te leren. Daar horen ook spirituele vragen bij: waarom leven en sterven mensen? Is er een god? Is de wereld door een hogere macht geschapen? Is er leven na de dood?

Wellicht heb je daar ideeën over maar zoek je nog steeds verder zonder echt ergens uit te komen. Misschien heb je een religieuze achtergrond en wil je nu je horizon verbreden omdat je niet meer alle antwoorden in je geloof vindt. Misschien is of was er een nare gebeurtenis in je leven waardoor je over bepaalde dingen bent gaan twijfelen.

Kom eens praten
Ik ben niet je routekaart, het gaat niet om mijn antwoorden: jij moet je eigen weg zoeken. Maar ik kan je wel naar ‘wegwijzers’ brengen door je te vertellen hoe mensen in verschillende culturen en religies jouw vraag beantwoord hebben. Daarbij help ik je zoeken naar welk antwoord bij jou past en wat jou verder op weg kan helpen.

Tijdens je zoektocht maken we altijd gebruik van wetenschappelijk onderbouwde informatie. Dat houdt in dat wanneer we een antwoord van een religie of levensovertuiging bespreken we daarbij ook altijd kijken waarom dat geloof dat antwoord geeft.

Hoe verloopt een consult?
We ontmoeten elkaar in een ontspannen, open en warme sfeer. Ieder gesprek is strikt vertrouwelijk en ieder onderwerp wordt integer en serieus behandeld. Op geen enkele manier leiden de gesprekken tot het beoordelen of veroordelen van een religie, gemeenschap of levensbeschouwing. Ook over jou wordt geen oordeel geveld.

Een consult verloopt op de volgende manier:

– d.m.v. professionele gesprekstechnieken je vraag zo mogelijk formuleren
– bepalen welke opbrengst je verwacht van het consult
– diverse invalshoeken bestuderen om jouw vraag te benaderen
– bronnenmateriaal bekijken om zo je manier van denken te voeden
– inventariseren wat je nu meer of duidelijker weet dan daarvoor
– met de nieuwe kennis en inzichten jouw antwoord formuleren
– zien hoe dit antwoord past binnen het totaal van jouw (dagelijks) leven
– vooruitblikken hoe je dit nieuwe inzicht kunt onderhouden en uitdiepen

Kosten
Ieder mens is bijzonder en daarom is ieder consult uniek. Aan de hand van een inventarisatie per e-mail of telefoon komen we samen tot een plan van aanpak. Het tarief voor een consult van 60 minuten is 50 euro (ex btw). Vraag geheel vrijblijvend (en desgewenst anoniem) meer informatie met een prijsindicatie aan.

Vragen of aanmelden?
Vul het contactformulier in of email naar info@theoloogopsneakers.nl